Viime viikonloppuna osallistuimme Lieksassa East point openiin. Kilpailu oli osaltamme ensimmäinen pitkän matkan kisa, aiempina vuosina olimme osallistuneet ainoastaan keskipitkille matkoille ja sprintteihin, niinpä jännitystä oli ilmassa kuinka koirat ja musheri selviävät 230 km taipaleesta.

Kilpailu sujui hyvin, koirat jaksoivat raskaasta kelistä ja pehmeistä urista huolimatta hienosti ja olivat vielä maalissakin iloisia ja pirteitä. Kuskin kunto sitävastoin oli huomattavasti huonompi..

Lopullisena tuloksena kilpailussa oli 8. sija ja siperialaisvaljakoista 2. ajalla, joka oikeitti koirat REK1 tulokseen. Olimme tyytyväisiä niin tulokseen kuin koirien suoritukseenkin, hieno avaus pitkien matkojen kisoihin!

Valjakossa juoksivat: Iknek, Freya, Minda, NanTan, Leader, Hiisu, Nuna, Inanna, Freki, Anoki, Vidar ja Balder. Johdossa vuorottelivat eri etapeilla Iknek, Freya, Minda ja NanTan.

Haluamme onnitella kilpakumppaneita ja kiittää järjestäjiä hienosta kilpailusta!

 

Tulevana viikonloppuna edessä ovat Rautavaaran sprinttikisat. Lyhyempi matka viime viikonlopun rankan koitoksen jälkeen on varmasti koirille hyväksi, tosin odotukset eivät oli kovin korkealla, koska olemme treenanneet koiria pitempiä matkoja silmillä pitäen ja vauhdit ovat treeneissä pidetty sen mukaisina, mutta kilpailuissa on mukava käydä tapaamassa muita harrastajia ja saamassa koirielle kokemusta.

 

Koirat tulossa maaliin, takana 230km

Johdossa Iknek ja Freya