Avasimme kilpailukauden vuoden 2012 osalta Lieksassa varsin arktisissa olosuhteissa. Yöllä oli pakkasta 38 astetta. Jussi nukkui autossa ja Marjo koirien kuljetuskärryssä. Kieltämättä tämä vaati jo hieman urheiluhenkeä.

Jussilla oli tarkoituksena ajaa avoimen luokan 250 km:n kisa. Ilmeisesti pakkasesta johtuen kilpareen muovinen jalaksen pidike särkyi jo ennen lähtöviivaa. Saimme kuitenkin ko. pidikkeen lainaksi. Seurauksena oli aikasakko ja uusi lähtöyritys. Epäonni kuitenkin jatkui edelleen. Jussi ajoi harhaan kun ratavahdit eivät saaneet tietoa, että yksi avoimen luokan kilpailija olisi vielä tulossa. Ratavahdit olivat jo poistuneet, ja niin harhaanajo oli seurauksena ja sitä myötä ko. matkan keskeyttäminen.

Lopulta kuitenkin kävi ihan hyvin, kun Jussi ja Marjo päättivät molemmat osallistua seuraavana päivänä ajettavalle 6 koiran luokan 100 km:n kisaan. Tämä onnistui järjestäjien suostumuksella ja kisakumppaneiden avustuksella. Saimme tarvittavia pakollisia varusteita kuten mm. reen, kompassin ym. lainaksi. Marjo joutui kuitenkin keskeyttämään jo 30 km:n ajon jälkeen.

Jussin toinen johtajakoirista (Freya) joutui rekipussiin 50 km:n ajon jälkeen. Freya oli rekipussissa 20 km matkan jonka jälkeen 70 km:n kohdalla pakollisen 5 minuutin pakollisen tauaon aikana hän voi luovuttaa sen järjestäjien huomaan. Jussi sijoittui lopulta ko. 6 koiran luokassa pitkän matkan SM-hopealle häviten voittajalle lopulta vain 9 minuuttia. Jussilla oli kuitenkin nopein siperianhuskyvaljakko ja kun kyseessä oli SM-kilpailukoe hänen viisi maaliin juossutta koiraansa saavuttivat SM-REK-6-12 tittelit. Kyseiset tittelit olivat ilmeisesti kaikkien aikojen ensimmäiset jotka on saavutettu pitkiltä matkoilta !

Tittelin saivat FI KVA Icesmile's Minda, FI KVA Icesmile's Shaman, FI KVA Icesmile's Nantan, FI KVA Icesmile's Balder ja FI KVA Icesmile's Vidar. Kaikki omia kasvatteja ja käyttövaliota. He saavat jatkossa siis lisätä nimensä eteen SM-REK-6-12 tittelit.