Maaliskuussa seurasi vielä parempaa.

Jussi osallistui 9-16.3.2012 Venäjän Karjalassa, Kalevalassa pidettyyn Kalevala Race 2012 kilpailuun. Kyseessä oli 440 km pitkä, Venäjän Euroopan puoleisen osan pisin koiravaljakkokilpailu. Kilpailijoita oli Saksasta ja tietysti Venäjältä. Pisinmatkalaiset tulivat yli 8000 km:n päästä. Paljon oli myös Moskovan ympäristöstä. Kilpailu ajettiin 8 koiralla, lisättynä 2 koiran poolilla. Käytössä oli siis 10 koiraa joista valjakossa oli kerralla kahdeksan koiraa.

Kilpailussa oli kaikenkaikkiaan seitsemän eri starttia. Jussi oli koirineen nopein jokaisella osuudella ja voitti kisan lopulta yli kolmen tunnin erolla seuraavaan. Venäläiset olivat ymmällään. Heidän oli vaikeaa käsittää kuinka tämä oli mahdollista toteuttaa puhdasrotuisilla siperianhuskyilla.

Kilpailuja seurasi jo lähdössä yli 1500 ihmistä. Televisio ja lehdistö seurasivat myös kisoja aktiivisesti. Venäläisillä koirapalstoilla netissä saavutus sai myös erittäin laajaa huomiota. 

Ainut huono uutinen tai asia koko kilpailureissulla oli Balderimme (SM-REK-6-12 FI KVA Icesmile's Balder)loukkaantuminen yöpymisketjun jalkaan takertumisen myötä.

Todettakoon vielä kisoihin osallistuneiden koiriemme kokoonpano. Mukana olivat ensinnäkin koko kilpailun johdossa juosseet SM-REK-6-12 FI KVA Icesmile's Minda ja SM-REK-6-12 FI KVA Icesmile's Shaman ("Leader"). Joko koko matkan tai osan matkaa juoksivat lisäksi SM-REK-6-12 FI KVA Icesmile's Balder, SM-REK-6-12 FI KVA Icesmile's Vidar, SM-REK-6-12 FI KVA Icesmile's Nantan, SM-REKÄ-JOH-09 FI KVA Icesmile's Winona ("Hiisu"), FI KVA Icesmile's Anoki, Kikapu, Gustav ja Brave (Janutak Braveheart). Jussi ja Icesmile's koirat tunnetaan nyt Venäjällä. Samoin Saksasta ollut osallistuja oli kovasti kiinnostunut koiristamme ja niiden taustoista.

Jussi ja Marjo osallistuivat myös kilpailujen vapaapäivänä olleeseen seminaariin jonka aiheena oli koirien käyttö terapiassa. Jussi ja Marjo pitivät siellä myös oman esityksensä. Muina esiintyjinä oli asiantuntijoita ympäri Venäjää ja myös Tsekistä. Kaikenkaikkiaan myös mielenkiintoinen seminaari. Suomessahan koirien käyttö eri terapiossa, varsinkin psykoterapioissa on vielä vähäistä.

Lisää kisoista www.huskygo.karelia.ru